fbpx

Контакти

Галерия

Какво трябва да знаете преди да започнете ремонт на баня или тоалетна

Сезонът на ремонтите скоро започва и поради тази причина може да усетите неохотата в гласа на повечето хора, запланували да вдъхнат нов живот на домовете си. Както знаете тичането по магазини и координацията с майстори може да бъде истинско приключение, особено когато не попаднете на точните хора от първия път.

Тъй като нашият екип има дългогодишен опит в ремонтните дейности на бани и тоалетни (но и не само!), можем да кажем, че сме попадали в различни непредвидени ситуации, създадени както от страна на клиенти, така и от страна на колеги. Без да упрекваме нито една от страните, искаме да ви дадем някои полезни съвети, още преди да стартирате с ремонтните дейности. Разбира се, ние не искаме да генерализираме и да слагаме всички под общ знаменател, тъй като би било изключително погрешно, но бихме искали да ви подготвим за нещата, които НАЙ-ЧЕСТО…май се объркват.

А ето ги и нашите ТОП съвети преди започване на ремонт:

 1. Запасете се с търпение – това е първото и най-важно „правило“ преди започване на частичен или цялостен ремонт. Може и да не ви се наложи да го използвате, но е добре да го имате в запасите си, тъй като не е изключено по закона на Мърфи, да се натъкнете на непредвидени ситуации в най-неподходящия момент. Запазете самообладание, всичко е ще бъде наред!
 2. Запасете се с време – освен с търпение, предвидете си екстра време за всичко, с което ще се сблъскате. Ако планирате да правите основен ремонт, умножете предвиденото време по две. Ако не работите с доверени майстори, то определено е възможно подхлъзване в обявените срокове.
 3. Допълнителни разходи – добре е да имате предвид, че при ремонтни дейности много често се случва да се появят някои непланирани покупки. И преди да започнете с главоблъсканиците и словесните атаки срещу изпълнителите на преобразяването на вашия дом, е добре да имате предвид следното нещо: старите панелни блокове могат да бъдат непредвидими по време на ремонт, но не подценявайте и новите.
  Повечето панелки в България са построени преди минимум 30 години и е абсолютно нормално когато „разровите“ тъмни страни на жилището си да се наложи да подмените неща като стари тръби, например. Другата страна на нещата са новите блокове (кооперации), които за изненада (или не), често биват претупвани от строителната фирма по време на строеж. Именно за това е добре да сте подготвени, че макар и в нова жилищна сграда, е възможно да имате леки усложнения.
 4. Проучете преди да започнете – ако не правите ремонт на апартамента си/банята си всеки сезон, е нормално да не сте запознати с новите продукти, техники, моди и предложения, достъпни на пазара и в това няма нищо лошо. Ако сте решили да правите ремонт на пролет, например, добре е да се запознаете с новостите ПОНЕ месец-два преди да влязат майстори в дома ви. Проучете пазара, предложенията на различните производители и в случай на нужда – поръчайте отрано! Понякога доставката на подова настилка, аксесоари или мебели може да изисква повече време, а това да размести плановете ви относно приключване на целия ремонтен хаос, в който се намирате.
 5. Доверете се на хора с опит – случайно намерените оферти за ремонтни дейности в сайтове за обяви и по форуми не са най-надеждното нещо и крие своите рискове. Това разбира се, не изключва, че можете да попаднете на точен, бърз и сръчен екип. Именно поради тази причина, в точка 4 ви съветваме да проучите какво се случва на пазара. Помнете, че добрите майстори са заети за месеци напред и това говори добре за тях, а тези, които могат да започнат веднага…не винаги си струват риска.
 6. Финализирайте концепцията, ако още не сте – много хора разчитат на това, че по време на ремонта ще доизмислят как наистина иска да изглежда дома им накрая, но това е нож с две остриета. Неведнъж сме чували за ситуации когато клиентите изведнъж решат да променят някои детайли, да къртят или изграждат стени на вече почти завършен проект. Не казваме, че е невъзможно, но имайте предвид, че това би ви струвало допълнително време и средства, които можете да спестите, ако планирате по-отрано.
  Нашия съвет е да се допитате до специалисти, дизайнери, архитекти или просто да направите своето малко проучване в интернет, за да доизгладите финалната концепция на дома си/ банята си. Изготвянето на 3D проект е чудесен начин да видите най-реалистичния вариант на това как би изглеждало преобразено всяко помещение. А и не е нужно да разполагате с огромно въображение, тъй като всичко е пред очите ви.
 7. Залагайте на качеството – тази последна точка е много подценявана от масовите потребители, тъй като всеки се стреми да намери нещо на изгодна оферта точно в момента, когато се е хванал да ремонтира дома си. Тук обаче ще ви дадем съвет, който много сериозно си струва да обмислите. При ремонтите, особено при тези на баня и тоалетна, е добре да помислите за качествена санитария, аксесоари, смесители, мивки, мебели и др. в аванс. Знаете, че ремонтите на баня/тоалетна са едни от най-омразните и избягваните от всички, тъй като са съпроводени с много неудобства, прах, мръсотия и нерви. Именно за това, когато обмисляте как да преобразите това помещение, заложете на качественото производство и монтаж. Ще използвате банята/тоалетната ежедневно години наред, затова направете правилния избор.

Ние от Glass Box сме специалисти в изработката на стъклени паравани, душ кабини и огледала по индивидуална поръчка. Ние сме млади, енергични и намираме решение за всяко пространство. „Стъклените кутии“, както обикновено наричаме душ кабините са наш специалитет, но едновременно с тях сме готови да поемем всяко предизвикателство, за да обогатим вашия интериор. Предлагаме професионално консултиране и безупречен монтаж.

Можем да ви предложим и още:

 • 3D проектиране на баня/тоалетна (визуализация)
 • Огледала с LED осветление по поръчка
 • Душ кабини, паравани и прегради за баня по ваши индивидуални размери
 • Мебели за баня по поръчка в над 100 различни цвята
 • Аксесоари за баня
 • Душ системи, Смесители и Санитарен порцелан

Ние в Glass Box работим с водещи марки като Roca, Grohe, Ideal Standard, Teka, GRB, Bemeta, Laufen, Peronda, Tres и много други!

За контакти:

 Тел: 056 70 19 24 и 0893 69 94 66

 Адрес: гр. Бургас, ж.к. „Братя Миладинови“, бл.57, вх.11

 E-mail: Glass_box@abv.bg и office@glassbox.bg

Leave a Reply