fbpx

Контакти

Галерия

Как да изберем перфектното огледало за баня

Една от най-пренебрегваните, но важни части за всяка банята е огледалото. Изумително е как нещо толкова просто може да направи такава огромна разлика за банята ви. Добре подбрано и прецизно позиционирано, то може да донесе усещане за светлина и топлина на помещението, което от своя страна да направи преживяването ви под душа много по-уютно, релаксиращо и луксозно.

Хубавото огледало е от особена важност за по-малки бани. То може да предаде визуалната илюзия за по-голямо пространство и да добави светлина, която е допълнителен плюс за това да изглежда обширно. Тези техники са особено подходящи, ако разполагате с огромна баня, както и ако разполагате с баня за гости. Ефектът на огледалата се увеличава, ако използвате повече от едно и го впишете с цялостният облик на стаята. Както споменахме, огледалните повърхности играят важна роля в облика на пространствата, но да не забравяме, че има и голямо значение какви точно ще изберем за банята/стаята си. В тази статия сме ви събрали информация за различни видове огледални повърхности, които се предлагат на пазара, за да ви дадем ориентир при избора на перфектния елемент за вашата баня. Вижте и нашите предложения за огледала с led осветление.

Обикновено огледало с дървена рамка

Изборът на дървена рамка звучи изкушаващо, освен заради красивата орнаментика, то и за привлекателната си цена. Има хора, които се спират на масивното дърво с идеята, че то ще предаде на банята им непринудено, традиционно или дори винтидж усещане на интериора, което определено е така. Но има нещо, което понякога не хрумва в първия момент и това е влагата. Тя е основният проблем, с който ще се сблъска красивата дървена рамка на огледалото и независимо дали сте го взели изгодно или сте дали цяло състояние за него, щетите от водата ще се повече от необратими. Горещата пара, водните пръски и влагата са най-големия враг на всяка дървена повърхност, без значение колко обещаващи са рекламите за най-горният слой на покритието. С течение на времето рамката ще започне да загнива, дървото да се нацепва и изкривява, а от първоначалната ви интериорна идея няма да има и спомен. Имайте предвид, че тук дори не споменаваме за бактериите, които се събират във влажната среда, образувана в дървената повърхност. Именно за това, ние не насърчаваме избора на такъв тип огледала за баня, а по-скоро за тази част от апартамента ви, бихме ви препоръчали такива направени от метал и водоустойчиви материали, за да сте сигурни, че безупречния облик на банята ви е поддържан не само в първите месеци след реновирането, а ще ви радва и много години напред. Ако все пак държите на класическият вид на рамката в банята ви, можете да се консултирате с екипът на Glass Box, който да ви предложи прекрасна алтернатива, изработена от ПВЦ материал, която да устои на влагата.

Огледала с LED осветление и озарители

Истинската разлика във визията на банята се забелязва, когато е осигурено допълнително осветление около огледалото и неговата рамка. То може драматично да промени начина, по който виждате мрачната си баня и да я трансформира в една приятна среда. Добре изработените огледала с LED осветление могат  да направят банята ви светла, приветлива и озарена с мека светлина, което да и предаде чувство на релаксация и нежен лукс. Огледалата с вградено осветление са изключително популярни сред собствениците на малки помещения, тъй като намалява взирането в мрак в огледалото и прави банята да изглежда по-голяма и скъпо обзаведена.
На най-голяма популярност се радват LED огледалата, благодарение на които сметките ви за ток ще намалеят осезаемо. Това е така, защото за тези огледала се използват енергоспестяващи светодиоди крушки, чиято цел е да редуцират разходите за електричество и да осигурят мека и успокояваща светлина. Най-често осветлението на огледалата е свързано директно с електрическата мрежа на дома ви, но в много редки случаи се предлагат и модели, захранвани чрез батерии.

Ние в Glass Box предлагаме широка гама от огледала с LED осветление, които да изберете за вашата баня. Можете да избирате от различни размери, екстри и приспособления, които да бъдат добавени към всеки модел. Някои от допълнителните екстри, които можем да добавим по ваш избор са нагреватели против изпотяване, сензорен ключ, светещ гръб на огледалото, ПВЦ рамки и др.аксесоари.

Горен шкаф за баня с огледала

В наши дни, новите и модерни апартаменти понякога биват силно ограничени от към пространство в банята и всеки начин да се спести място, е винаги за предпочитане.  Всеки сантиметър има значение, когато мястото за лични вещи е лимитирано. Тук е момента, в който едно добро разположение на шкафче за баня би свършило идеална работа и би допринесло много за вида на банята. Комбинацията между стилен дизайн, практичност и огледало с пространство за съхранение са чудесно решение за и са в основата на добре обзаведената баня. Една от най-предпочитаните комбинации сред клиентите е двойното усвояване на пространството – горни рафтове с огледални вратички и долен шкаф под мивката с още допълнително място за съхранение. Чудесен вариант за прибиране на препарати за баня, малки кофички и други, които иначе са разхвърлени из тясното помещение. Най- популярни материали за изработка и любими на клиентите са хромираните, алуминиевите или белите шкафчета и етажерки, които идеално се вписват във всяка баня, тъй като комбинират в себе си стил, удобство и качество.

Безкрайни огледала

Това са едни от най-модерните попълнения напоследък, тъй като „хващат окото“ със своята артистичност и различна визуализация. Те са чудесен начин да направите банята си да се открои от всички други. Благодарение на техния уникален и главозамайващ облик, тези огледала създават запомнящ се акцент в банята ви, от който гостите ви ще бъдат очаровани, а съседите ви ще ви завиждат. Ефектът от безкрайни серии от светлини, който се получава е благодарение на ъгловото разположение на няколко LED светлини. Преди време, такъв тип огледала можеха да бъдат видени само в тоалетните на заведения и помпозни локации, докато днес вече са достъпни за всеки по-щур дом.

Други допълнителни екстри за баня – сензори, подгряване, светещ гръб и други

Благодарение на напредничавите и модерни технологии, до които имаме достъп, и които бяха внедрени в сферата на обзавеждане за баня в последните години, можем да кажем, че на пазара се предлагат множество и различни екстри, с които да оборудвате вашето пространство. Дори до преди няколко години тези „допълнения“ не бяха възможни, но днес вече са доста достъпни както за домашни решения, така и към бизнес насочени хора. Много от тези допълнителни екстри са възможни при огледалата в диапазона на Glass Box и допълнения като сензори за движения, нагревател за огледало против изпотяване са изключително лесни за имплементиране и достойни за възхищение от гости и приятели.

Използването на сензорен ключ е лесен и безопасен начин да включите осветлението на огледалото просто с движение на ръката – без излишно натискане на бутони, без монтиране на корда за включване/изключване, посредством дърпане надолу и др. Просто, лесно и практично!

Друга много предпочитана екстра от потребителите е нагревателя против изпотяване за огледало. Той ще ви осигури безупречно огледало, в което да се огледате по време на душ, без то да се запотява. В рамките на няколко минути образът ще се изчисти, благодарение на нагревателя, който е монтиран. Ефектът може да бъде забелязан по цялата повърхност, която е обхваната от нагревателите, както и до 20% в обхват.

С тази налична информация, ние вярваме, че можете да вземете правилното решение за това с какво огледало за обзаведете банята си и плюсовете, минусите и вариантите, които са налични. Широката гама от опции на пазара може да бъде и доста объркваща за хора, на които не им се е налагало да се сблъскват с това до момента, но с информацията предоставена от нас, се надяваме, че избирането на правилния продукт за вашия дом ще бъде по-лесно и забавно.


Ако имате нужда от допълнителна информация или просто приятелски съвет за някои от аспектите на вашата баня, не се колебайте да потърсите екипът на Glass Box. Щастливи сме когато можем да ви помогнем!

???? За контакти: 056 70 19 24, 0893 69 94 66
???? Email: Glass_box@abv.bg
???? Форма за контакт: ТУК

Leave a Reply