fbpx

Контакти

Галерия

8 важни съвета при избора на душ кабина по поръчка

След дълго обмисляне, най-накрая сте взели решението да обновите банята си с едно свежо попълнение – душ кабина по поръчка! Подгответе се, защото това ще промени изцяло облика на самото помещение и ще го направи по-отворено, модерно и удобно!

Преди да продължим напред, бихме искали да ви посъветваме да прочетете нашия наръчник за избор на душ кабина, за да придобиете генерална представа какво да очаквате за вашето помещение. Ние разбираме, че всички екстри, които се предлагат на пазара, биха затруднили избора на клиентите и за това сме се погрижили да поднесем възможно най-много информация. Разбира се, това не значи да ставате експерти в областта, а просто само да направите информиран избор с наша помощ.

Съвет 1: Използвайте ъглите и нишите
Разгледайте добре помещението си и помислете как точно да обособите душ кабината, за да е най-практично. Понякога една стъклена врата между две стенички в банята може да промени облика изцяло, а и е много по-рентабилно и практично в сравнение с обиковените душ кабини, например. Така за доста по-малко пари, разполагате с чисто нова кабина.

Съвет 2: Уверете се, че стената е стабилна
Може би звучи доста логично, но ние сме длъжни да предупедим. За жалост, масово сградите, които се строят в днешно време се изграждат почти за норматив, което поставя под въпрос качеството на конструкцията, както във външната, така и във вътрешната и част. Именно поради този факт, ви съветваме да проверите качеството и издържливостта на стените, на които обмисляте да закрепите стъклата на своята нова душ кабина (особено важно при вратите, закрепени към стената, които се отварят и затварят ежедневно), както и прилежащия обков, за да не се изненадете неприятно в последствие.

Съвет 3: Поставяне на лайсни и бордюри
Това зависи изцяло от вашите предпочитания. Параваните и кабините по поръчка могат да бъдат инсталирани както изцяло на пода, така и да бъдат оградени с борд. Плюсът на това да имате обособен бордюр за душ пространстовто ви е, че ще защити още повече останалата част от банята ви от това да не бъде намокрена. Изграждането на такъв ограничителен перваз може да бъде във всяаква форма, като разбира се трябва да е съобразена с тази на душ кабината ви.

Съвет 4: Проверете наклона
Нещо много важно преди да инсталирате стъклен параван или душ кабина в банята си е да проверите дали наклона на помещението е спазен и дали е в правилните пропорции. Неведнъж сме попадали на ситуации където водата вместо да се оттича към сифона, тя се събира в ъгъла или в друга неопределена част на банята. По стандарт, разликата в наклона бива около 5 градуса, за да позволи излишната вода да бъде отведена с лекота. Уверете се, че при вас тези пропорции са спазени, за да не окажете с кабина, която задържа вода в някои от ъглите си и се подсушава трудно. Ако имате наличие на подобен проблем ви съветваме първо да го отстраните и след това да пристъпите към инсталацията на душ кабина или параван. При нужда от професионален съвет как точно да постъпите, свържете се с нас! 

Съвет 5: Проверете дали стените ви са равни
За да избегнете евентуални пролуки, през които би влязла вода, а и за да успеете да затворите вратите на кабината си безпроблемно, трябва да разполагате с изправени стени. Когато човек от нашия екип дойде да взема размери на място от вашата баня, той ще направи необходимите замервания и ще ви информира, ако има наличие на криви стени. Тук, за разлика от наклона при подовата настилка, неравностите биха могли да бъдат скрити. Нашите специалисти могат да изготвят стъклото и алуминиевия профил с нужната разлика в размерите, за да „покрият“ разминаванията, и в същото време това да не оказва влияние на функционалността и визията на вашата нова кабина.

Съвет 6: Оставете си достатъчно място да минавате
Прекалено тясната душ кабина би била по-скоро мъчние, отколкото наслада. Оставете си достатъчно пространство да минавате и не лимитирайте ширината на вратата, за сметка на нещо друго. В нашия каталог можете да видите  различни типове душ кабини, които разполагат с врати тип „хармоника“, както и такива с плъгащи се врати и биха могли да ви помогнат с избора. Ако имате нужда от професионален съвет, свържете се с нас!

Съвет 7: Не разчитайте на стъклени плочки
Звучат добре, изглеждат красиво, но не са практични в случай, че искате да закрепите стъклата на душ кабината/паравана си за тях. В такива ситуации на лице са проблеми като нестабилност и счупване както на плочките, така и на самата кабина, което би ви излязло малко по-скъпо от предвиденото.

Съвет 8: Позициониране на душ системата
Изберете да позиционирате душ системата (душ, батерия и т.н) към стената с плочки или към частта на кабината, която е с фиксирано стъкло. Това е основният принцип, за да минимизирате изтичането на водни капки от извън душ кабината ви. ИЗБЯГВАЙТЕ да монтирате душа срещу врата, когато е възможно.

При нужда от професионален поглед, екипът на Glass Box винаги е готов да ви помогне с точен съвет и препоръка. Ако ви е трудно да си представите как би изглеждала обновената ви баня и имате нужда от изготване на 3D проект за нея, не се колебайте да потърсите специалистите!


E-mail: Glass_box@abv.bg
Телефони: 056 70 19 24 и 0893 69 94 66

Leave a Reply