fbpx

Контакти

Галерия

Идеи за съхранение и организиране в банята

Претъпканото пространство е враг на малката баня – нищо не „изяжда“ повече място от това нещата, които ползвате ежедневно да бъдат на показ или в разпилени кутии. Казвайки това, ние знаем, че дори малките помещения могат да бъдат много добре организирани, ако се положат неголеми усилия. По този начин сами ще видите как банята ви ще се превърне в едно изцяло ново място, което винаги е плюс, ако не планирате ремонтни дейности в скоро време. Изчиствайки банята си от излишните продукти и аксесоари, сами ще забележите, че вече ви остава и пространство дори за декорация и креативност.

Без значение дали ще се местите в нов дом или просто искате да освежите сегашния си, тук ще намерите идеи за вдъхновение и поддръжка на малки бани и душ пространства.

Като специалисти в областта на изграждането на бани, паравани за баня, душ кабини и мокри помещения, ние от Glass Box Бургас знаем какво е усещането да не разполагаш с достатъчно пространство, в което да разгърнеш себе си и идеите си. Вижте няколко от нашите предложения за организация на пространството:

Шкафове под мивката и обособяване на тоалетка

идея за баня

Ако разполагате с достатъчно място, определено се замислете за поставянето на шкафове под мивката и обособяването на една зона за красота. Макар и до скоро да не беше прието по нашите ширини да имаме такова кътче за разкрасяване, а и още повече то да бъде в обсега на банята ви, ние ви съветваме, ако имате пространство и възможност, да се възползвате от удобствата на тоалетката.  Плюсовете на това да си имате обособено местенце, където да оправяте тоалета си и същевременно да приберете повечето от козметиката си е безценно. В много от случаите, шкафовете са достатъчно големи, за да приберете и някои хавлии, препарати и други дребни неща. Ако поставите само мивка, без да оптимизирате мястото под нея, рискувате съвсем скоро да съжалите за решението си, тъй като с течение на времето всичко се трупа, а мястото никога не стига.

идеи за съхранение за баня

Свободностоящите шкафове и тоалетки, подходящи за баня, носят духа на организираността и са подходящи както за по-модерни помещения, така и за тези с класическите линии. Можете да избирате между различни цветове, форми, размери, които да са най-подходящи за вашия дом. Като дългогодишни специалисти в областта на създаването на бани и душ пространства, нашият екип може да ви консултира относно избора на такава мебел.

И когато говорим за разкрасяване, изключително важно е да отделите достатъчно време за момента за избор на огледало. Може и да ви се стори нещо дребно, но то е много есенциална част от дизайна и идеята на мястото, където ще правите своята ежедневна рутина. Нашите огледала с led осветление са страхотно попълнение, когато имате нужда от допълнителна светлина при грим, бръснене, миене на зъби и др. Можете да разгледате всички наши предложения ТУК

Модерни или ретро закачалки

Ако сте привърженици на това да имате всичко под ръка, то определено е добре да помислите за закачалки и поставки в стила на вашата баня. Минималистичния дизайн и декоративните елементи могат да направят мястото от нещо обикновено, в изразителен и открояващ се кът, където да поставяте нагънатите си хавлии, например. В зависимост от стила на вашата баня, изборите могат да варират: за привържениците на ретро стила съществуват различни етажерки и закачалки, които биха се вписали чудесно към интериора и функционалността.

Кошници и панери

Кошниците могат да помогнат много в организацията на банята, а и изглеждат много чаровно в бани, обзаведени в класически стил. В тях можете съвсем спокойно да приберете хавлии, ролки тоалетна хартия, както и други дребни неща. При модерните бани, можете да разгледате опциите на пазара за панери, с по-изчистени линии, които да подхождат на интериора ви.

Съхранявайте във височина, а не в ширина

идеи за баня и съхранение

При малките бани е особено важно да използвате пространството във височина повече, отколкото в ширина, тъй като ще го „стесните“ още повече. Съветваме ви в такива случаи и когато и избирате шкафове за баня и тоалетка, да се спрете на по-тесен, но висок вариант. Също така, всяко кътче между колони или в ъгъл, също би могло да се обособи с подходяща мебел, за да се използва максимално. Разчупените линии ще ви донесат безкрайни възможности за съхранение на тоалетни принадлежности и хавлии. Ако нямате представа как точно да се случи това във вашата баня, ние можем да ви дадем идея! Свържете се с нас!

Декоративни буркани

идеи за съхранение в банята

Евтина, но изключително практична идея за съхранение, която ще донесе уют в банята ви. Декоративните буркани (mason jars) са много популярни в някои западни държави, като там  биват използвани за различни приспособления. На пазара у нас, все по-често започнаха да се продават този тип декоративни буркани и биват превръщани в поставка за четки за зъби, поставки за сапун, памук и много други продукти за баня. Ако помещението ви е с определено цветово решение, то бурканите лесно могат да се превърнат в чуден детайл с малко боя в избраните тонове. Семпло, но много приятно винтидж решение.

Вътрешно разделение на шкафове и чекмеджета

органайзер за чекмедже за баня

Ако вече сте се възползвали от удобството на шкафовете под мивката, то сами знаете колко е важно те да са добре организирани. По този начин имате по-голяма представа колко и какви тоалетни принадлежности имате, както и ще улесните търсенето им. Така можете да разделите всичко на секции, за да се ориентирате по-добре, както вие, така и останалите членове на семейството. Опциите на пазара за органайзери за шкафове и чекмеджета са изключително много, но си струва търсенето, защото после ви очаква така бленуваната хармония.

Идеи за малки бани

етажерки за баня

Ако се опитвате да максимизирате пространството в банята,то не само идеи за съхранение биха били полезни, а за цялостната организация на помещението. Няма как да не споменем, че избора на мивка е от изключителна важност, тъй като прекалено големите решения ще затормозят и утежнят облика на банята. Можете да обмислите варианти за по-тясна,но дълга мивка или за ъглова такава.

Използването на заоблени линии на мебелите за баня, както и по-натуралните текстури и цветове могат да превърнат банята ви в приветливо и уютно местенце, докато правите линии ще му предадат строгост и лек скандинавски привкус. Без значение на кой стил се спрете, в комбинация с подходящото огледало, ще получите изцяло завършен вид на помещението. Огледалата са задължителни, защото правилно позиционирани в малки пространства, те могат да придадат на мястото широчина и простор. В секцията ни с LED огледала, можете да видите нашите футуристични и интересни предложения с осветление по рамката. Ако сте привърженици на класическия стил, можем да изработим за вас рамка по избор, която да отговаря вашия дом и баня.

Когато става дума за малки бани, човек трябва да бъде изключително креативен, за да използва наличното му пространство. Много често мястото над тоалетната бива игнорирано, а всъщност няколко етажерки точно там, биха променили много. Ако се спрете точно на този вариант за съхранение, то обърнете внимание на височината, на която ще ги монтирате, защото не е изключено да си удряте главата често, ако не сте преценили правилно.

Leave a Reply