fbpx

Контакти

Галерия

8 причини да изберете параван за вашата баня

Може би смятате, че наличието на параван за баня не е толкова важно, но тук ще ви дадем няколко причини да размислите върху въпроса. Действително, този елемент не е толкова фундаментален и неизбежен, колкото присъствието на душа, умивалника или тоалетната чиния в това помещение. И все пак, един душ параван намира сериозно приложение все по-често в „стаята за къпане“ на модерното жилище. Съображенията за използването на преграда могат да бъдат както практически, така и естетически, а всъщност най-добре е да съчетават двете линии на мислене.

Какви биха могли да бъдат вашите причини, за да изберете параван за баня?

„Не искам навсякъде да е мокро!”

paravan za banq cena

Уверени сме, че ако проведем анкета с горепосочения въпрос, този довод ще бъде в Топ 3. Когато липсва преграда в помещението, водата пръска навсякъде и особено там, където не бихте желали да има достъп влагата – тоалетната хартия, кърпите за ръце, кутиите с перилен препарат (ако са от хартия и ги държите в това помещение), четките за зъби и т.н. Освен че се създава неудобство, честото мокрене може да захаби някои елементи във вашата баня, особено в тях присъства дървен материал – при шкафовете например. Така че внедряването на душ параван ограничава зоната с наситено овлажняване в рамките на един, два или три квадратни метра, докато останалата площ на банята остава относително суха.

„Желая да си осигуря повече интимност и усамотение”

Предполага се, че когато използвате банята, сте сами в нея или поне бихте желали да сте сами. Възможно е все пак някой по-несъобразителен член на вашето семейство или гост да нахълта (без да знае, че има някой вътре) или детето да поиска да ползва тоалетната по спешност. За да не изложите голотата си на показ при такава ситуация, можете да се замислите за душ параван с матирана или по-тъмна повърхност. Разбира се, дори да се спрете на прозрачна преграда, тя също осигурява усещането за интимност, докато се къпете. Използването на параван за баня повишава комфорта в цялото помещение.

„Чистенето е голямо главоболие!“

лесни начини за почистване на баня

И именно монтирането на параван за баня може да спести голяма част от това главоболие. От една страна, ограничаването на територията за къпане спира разпръскването не само на вода, но и на шампоан, сапун, пяна, косми и т.н. върху останалата част на помещението т.е. няма да се налага да чистите и забърсвате постоянно цялата баня след къпане. Освен това един стъклен параван се поддържа лесно, изчиства се бързо и не отнема кой знае какво време, нито пък сериозни усилия.

„Банята е много малка!”

малка баня идеиа

Смятате ли, че квадратурата пречи за инсталирането на това съоръжение? Освен ако не говорим за наистина маломерна кутийка под 2 кв. м, то място за параван за баня по поръчка винаги може да се намери. Именно лимитираното пространство превръща преградата в доста полезно приспособление. Ако приемем, че площта на тази част от жилището е около 3-4 квадратни метра – приблизително такъв е стандартът за един среден апартамент, то тази малка баня с параван ще спомогне за по-оптимално усвояване на пространството.

Да се върнем към точка 1 – при такава квадратура е доста по-вероятно душът да опръска с вода всичко наоколо. Преграждането на споменатите три-четири квадрата на две относително равни половини ще предпази мебелите и другите елементи в помещението от нежелано навлажняване. Ако не сте се замисляли за варианта малка баня с параван, може би сега е дошъл моментът да откриете колко практично би било това нововъведение за вас. Повярвайте ни, няма да ви стане по-тясно. Един ъглов параван за баня тип “Хармоника”, да речем, би се вписал отлично в коментираната  квадратура.

„Банята е много голяма!“

идеи за голяма баня

Още по-добра причина да инсталирате в нея душ параван. Разнообразието от решения нараства в геометрична прогресия с всеки допълнителен квадратен метър. Ако помещението надхвърля 7-8 квадратни метра, то банята със сигурност може да се приеме за голяма спрямо средностатистическия стандарт. В такъв случай съвсем спокойно можете да се насочите към изграждане на параван за баня по поръчка, за да получите точно това, което търсите.

Пространството позволява фантазията да се развихри и да превърне огромната къпалня от свръхмерно кънтящо хале в едно от любимите помещения в апартамента или къщата. Можете например да инсталирате голяма вана край едната стена и да я преградите с параван за баня с плъзгащи врати. Така ще си осигурите неповторимо усещане за уют и за пореден път обратно към точка 1 – ще избегнете ненужното измокряне на останалата част от банята.

„Искам да се чувствам уютно в банята!“

Всъщност, именно за това става дума. Един душ параван несъмнено допринася с практичната си стойност. Но както беше споменато и по-рано, именно усещането за комфорт е най-важното, от което имате нужда.

Чувството за уют, разбира се, е относително понятие и всеки го разбира по своему. Може би не всеки би сметнал за комфортно да има баня с параван. Но убедени сме, обособяването на конкретно място за къпане оказва благотворното си влияние върху по-голямата част от хората, които инсталират подобна преграда. А когато материалът и цветът се вписват в цялостната обстановка, това без съмнение допринася за повишаване на усещането за уют.

„Държа на стилното обзавеждане!“

стилна баня от glass box бургас

И ние държим на това. А един правилно подбран душ параван може да се превърне в силно определящ стила елемент. Трябва наистина да намерите оптималното интериорно решение според вашия вкус. Ако не сте сигурни – молим ви, не поставяйте каквото ви падне! Параван за баня с хармоника може да пасне чудесно в едно помещение и стил и да стои ужасно не на място в друга „стая за къпане“. Ако се колебаете, можете да се обърнете за съвет към GlassBox Бургас. Ние можем да изградим параван за баня по поръчка, съобразен с вашата площ и необходимост.

„Търся бюджетно решение“

бюджетна душ кабина

Кой е казал, че трябва да спечелите от Националната лотария или „Стани богат“, за да си инсталирате душ параван? Разбира се, няма да излезе толкова евтино, колкото поставянето на един корниз с една завеса. Но при всички положения има начин да се впишем в бюджетните рестрикции, особено става дума за малка баня с параван. Цената зависи както от размера на преградата, така и от материала, който се използва, а и от допълнителните аксесоари, които биха могли да се поставят.

Сигурни сме, че пропускаме нещо важно сред изброените причини. Но ако сте се сетили за още някой съществен довод, значи сами сте стигнали до извода, че наличието на параван за баня е от съществено значение за вашето жилище.

Leave a Reply