fbpx

Контакти

Галерия

Наръчник на купувача: Как да изберем душ кабина

Клиентите често са объркани когато става дума за избор на душ кабина за своя апарамент или къща, тъй като на пазара се предлагат много и различни варианти. От нашия опит можем да кажем, че дори и да си приличат баните, няма такива, които да са еднакви. Без значение от формата, размера или стила на вашата баня, перфектната кабина, отговаряща на вашите изисквания СЪЩЕСТВУВА. В този наръчник сме събрали различни душ кабини и паравани, които да отговорят на търсенията на клиентите ни: от използване на всяко налично пространство в най-малката баня до пищни попълнения, мащабни стъклени кабини и просторни решения, които да бъдат главната атракция на апартамента.

Разполагаме с фантастични решения за самостоятелни бани за тези, които все още са в дилема дали да изберат вана, подвижен душ или преграда за своето помещение. В този ред на мисли, бихме искали да ви припомним, че екипът на GlassBox освен с изграждането на стъклени елементи за вашата баня, можем да ви помогнем и за цялостното решение – от изготвянето на проекта и избирането на елементите, до поставянето дори на най-малкия детайл. Ще се радваме да ви помогнем!

А ето ги и всички неща, които ще се наложи да вземете предвид при избора на най-подходящата душ кабина за вашата баня.

Какво трябва да имате предвид когато избирате душ кабина/ параван?

Размери

Размерите на душ параваните и кабините могат да бъдат изключително разнообразни, в зависмост от цялостния размер и пространство на банята, а и от това колко точно от нея искате да използвате за душ пространство. Средно размерите варират от компактните 700мм до луксозните 1600мм за тройна кабина с плъзгащи врати. Наистина вариантите вече са много и най-различни и доста хора предпочитат малка, но практична кабина в своята баня, вместо само стнадартния стенен душ. За да прецените какво място би заемала една такава стъклена придобивка, можете да пробвате да разчертаете размерите на пода, с помощта на тебешир. При окончателно измерва обаче, ви съветваме да се допитате до специалист, който да ви асистира с определянето на правилните размери за вашата нова кабина.

Ако добавяте стъклен елемент, параван или душкабина към вашата вече изцяло изградена баня, помислете как поставянето на нещо такова ще повлияе на използването на другите елементи в помещението. Използвайки нашият съвет и маркирайки с тебешир, ще придобиете представа за това как новото душ пространство ще се свръже с всичко останало в банята и дали ще ви е удобно.

Форма

Щом вече знаете размерите за вашата нова душ кабина, спокойно можете да изберете и подходящата форма. На пазара има голямо разнообразие от кабини, започвайки от най-стандартната квадратна форма, през ъгловите дъгообразни кабини, та до различни многоъгълни форми, които са особено подходящи за бани с нестандартни и неудобни пространства. Ако банята ви ще бъде насочена повече към геометричните форми и дизайн, то тогава квадратните или правоъгълните форми са най-подходящи. За да добавите мекота към самото пространство, може да помислите са вариант за дъгообразна кабина, която да разчупва цялостния облик. Ъгловите решения са едни от най-предпочитаните, тъй като чудено уползотворяват наличното пространство и дават простор.

Позициониране

Както споменахме и по-рано, душ кабините поставени в ъгъл, са най-ефективни от към оптимизация на пространството. Разбира се, напоследък притежателите на по-големи бани избират модерното към момента позициониране на своята кабина – центрирано монтиране на кабината или паравана, използвайки една стена, за да придадат отчетлив стъклен акцент на банята си. Без значение към какво сте се насочили, ние разполагаме с широка гама от модели, които да пресложим, за да вдъхнем живот на вашата баня.

Ъгловите предложения най-общо са няколко вида: с изцяло фиксирани стъкла, тип „хармоника“ или комбинация от двата типа. Най-оптимални са именно прибиращите врати на хармонинката, тъй като след като бъде използвана кабината, те се прибират плътно до прилежащите им стени и пространстовто ви остава свободно и напълно използваемо.

За тези, които искат да предизвикат интерес със своите душ пространства, а и имат достатъчно площ да покажат креативността си, големи пълзгащи врати, с драматичен дизайн и внушителен обков биха били чудесен избор. Разбира се, голямото разнообразие на пазара води и до големи размишления, но винаги е по-добре да имаш избор.

Вид на вратата

При избор на врата/врати за душ кабината, отново се сблъскваме с голямото разнообразие – от традиционни и вечни предложения, до класически, шикозни и модерни решения. Често обаче при избора на врата се взема предвид функционалността пред стила. Най-важното в такава ситуация е да изберете врата/врати, които да са ви удобни и да се вписват в идеално на банята ви. Отварящите се навън/навътре врати са по-подходящи за по-просторните помещения, докато за по-компактните такива, силно препоръчваме плъзгащи решения, както и сгъваеми тип „хармоника“, които не биха попречили на правилното функциониране на останалата част от вашата баня.

Декоративни елементи

Имайки предвид всички останали параметри за вашата душ кабина, нека обърнем внимание и на визуалните качества, които вървят редом с всичко останало. Вида на стъклото е нещо, което може да промени изцяло облика на цялата ви баня. В нашия каталог имаме 6 типа при избора на стъкло: прозрачно, химичен мат, керамичен принт, цветно, цветен мат и кристално. Казано с по-прости думи, може да изберете как да декорирате стъклените елементи, а дори и да сложите любима снимка! Наистина безкрайни възможности! Като допълнение на това, може да изберете и обков, който да пасне най-добре банята ви, както геометрично, така и цветово. Разполагаме с различни обковни елементи в хром, мат, злато, старо злато и други. При консултация с човек от нашия екип, ще получите най-подробна информация за обковните възможности.

Надяваме се този кратък наръчник да ви даде упорните точки и да ви насочи, когато избирате душ кабина за вашата баня. Ние в GlassBox разполагаме с широка гама от оферти и решения, които да посрещнат всяко от изискванията за стил или размер на клиентите ни.

Leave a Reply