fbpx

Контакти

Галерия

Време за почивка и защо Банята в Хотела не е за подценяване

Декемврийските празници са чудесен повод за много хора да изберат да почиват и празнуват по най-различни топли и студени дестинации. Разбира се, това е свързано и с престой в хотели от различни ценови категории. И макар и цените за нощувка да се различават драстично, едно е нещото, с което компромис не бива да се прави, а именно: КАЧЕСТВОТО. Вероятно сте обърнали внимание как много хора, които в собствения си дом невинаги успяват да поддържат редовно подреденост и висока хигиена, стават особено взискателни, когато отседнат на чуждо място. Така де, щом е хотел и се плаща за нощувка, всичко трябва да е изрядно и безупречно. И най-малкият недостатък може да остави неприятно впечатление и съответно да удари върху репутацията на бизнеса. Не всички хотели обзавеждат баните си с душ кабини по поръчка или с най-изящните мебели в стаята, но някои базови изисквания трябва да бъдат спазени. Независимо обаче какви са гостите в своята „панелка” и ежедневие, те действително имат право да настояват за чистота и комфорт. Луксът вече зависи от броя на звездите, но хигиената и удобството са задължителни независимо от категорията. Банята определя звездите на хотела в съзнанието на клиента, независимо на какво ниво е сертифициран по документи.

Тук сме събрали някои впечатления и мнения от страна както на гости, така и на хотелиери. Когато става дума за големи проекти и обзавеждането на хотелски бани, например, би било добре да се вземат предвид множество фактори, освен изгодната цена.

Хотелска баня в “Спартански” стил не печели привърженици

Често срещана грешка при неопитни или несъобразителни хотелиери е да подценяват обзавеждането на баните. Изпълнението и функционалността на това помещение до голяма степен формират „ревюто”, което ще „напише” посетителят в главата си, или мнението, което ще изкаже пред свои познати. Когато са инсталирани специални стъклени паравани за баня, това със сигурност ще насочи госта към положителна оценка, тъй като нивото на комфорт вече е различно, а заедно с това и контролът над водните капки в банята и чистотата на стаята се повишава. И обратно – ако си мислите, че е достатъчно просто да се закачи един душ, да се постави един рафт с огледало и единична закачалка за кърпи, то не очаквайте много позитивни отзиви. Работническият минимализъм би пленил малцина, особено ако заведението претендира за по-високо ниво и цени.

Когато клиентите са хора с възможности над средните, те гледат всеки детайл. Не е без значение какви огледала за баня са поставени. Много добър вариант са тези с осветление, които всички просто обожават. Огледалата за баня с LED осветление са за предпочитане пред обикновените, защото по този начин разкрасителните процедури на гостите ще бъдат много по-приятни, а всички детайли ще бъдат лесно видими. Всеизвестен трик е поставянето на огледала, за придаване повече простор на помещението, за да може визуално да го направят по-широко. Важен детайл е и цветовото съчетание и избора на фаянс, теракота и всички текстури и настилки в хотелската баня. Класическите цветове са за предпочитане пред екстравагантните решения в жълто, лилаво или зелено, например. Дори докосването на чаршафите носи своята оценка.

Не забравяйте, че те са гости

А гостите не носят цялата покъщнина със себе си. В този ред на мисли инсталирането на душ кабини по поръчка според размера на конкретната стая и баня към нея е ключово. Дали в дома си посетителите се наводняват всеки път, когато се къпят – това няма значение. Когато са на хотел, те не искат да един освежаващ душ да измокря половина стая. Не желаят дори самата къпалня да бъде овлажнена извън определената зона. Да се осигурят чехли и кърпа за стъпване е само частично решение. Но внедряването на стъклени паравани за баня вече носи значително по-голям ефект. Банята не се мокри кваси, още по-малко пък има риск за наводняване на стаята, което може да съсипе преживяването на туристите.

Комфортът е ключов, но и стилът е важен


Удобството и функционалността са задължителни в хотела, но и естетиката не трябва да се неглижира. Затова е важно не да се поставят каквито падне душ кабини, а да се изградят душ кабини по поръчка според стила на хотела и според спецификата на всяка стая. Вариантите със сигурност са повече от един, затова вместването в общ калъп обикновено не върши работа, но разнообразните задачи не са проблем за професионалистите от GlassBox Бургас. Независимо дали става дума за стъклени паравани за баня, за огледало с LED осветление или за други детайли, изграждането на елементи според мястото е по силите на екипа. Важно е да се огледа мястото или да се даде достатъчно визуална и техническа информация, за да могат да се създадат точните и функционални душ кабини по поръчка.

Винаги трябва да се мисли и за хората с увреждания

За съжаление, доста голяма част от хотелиерите изобщо не се и замислят по въпроса. Да спестиш от рампа или от асансьор е обида за гостите, особено за тези, които изпитват осезаем дискомфорт в ежедневието си заради някакво физическо увреждане. Обзавеждането на помещението за къпане трябва да вземе предвид и това. Поставянето на стъклени паравани за баня представлява отлично решение, но и достъпът за хора с инвалидни колички трябва да бъде осигурен. Със сигурност съществуват елегантни решения, просто трябва да се доверите на специалисти, както и при създаването на душ кабини по поръчка.

Категоризацията на един хотел, разбира се, е комбинация от фактори. Ако леглото е неудобно или подът скърца при всяка крачка, стилните стъклени паравани за баня няма да решат проблема. Важен е цялостният подход, но несъмнено заради впечатленията, които оставя у гостите, конструирането и поддръжката на банята е от изключително съществено значение.

Leave a Reply